Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Kreması
3 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1/2 çay bardağı toz şeker
1 paket sade pastacı kreması
(Soğuduktan sonra eklenecek)
Yapılışı
Pandispanyayı yapmak için yumurta ve şeker iyice çırpılır.Önce sıvı malzemeler ardından kuru malzemeler elenerek ilave edilip çırpmaya devam edilir.Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür.Düzeltilip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirilir.
Fırından çıkarılan pandispanya soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte yuvarlak bir kalıpla kesilir.Kalan pandispanya mutfak robotunda çekilir.
Krema malzemeleri kısık ateşte sürekli karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.Ocaktan alınıp soğutulur.Pastacı kreması eklenerek mikserle çırpılır.Dolapta 2-3 saat bekletilir.
Kestiğimiz keklerin üzerine soğuyan krema tepeleme eklenip ufalanmış kek ile kaplanır.Arzu edilirse içerisine muz ve ya damla çikolata ekleyerek pastanızı lezzetlendirebilirsiniz.Soğuduktan sonra pastanızı servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder