Sayfalar

6 Mart 2016 Pazar

Ayva Tatlısı

Malzemeler
6 adet ayva
1 kg toz şeker
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
5-6 adet karanfil
Ayva çekirdekleri


Süslemek için
Kaymak
Antep Fıstığı


Yapılışı
Ayvaları soyup ikiye bölün.Çekirdek yataklarını çıkarıp ayva çekirdeklerini bir yere ayırın.Ayvaları yayvan bir tencereye dizin.1 su bardağı suda eritilmiş gıda boyasını ekleyin.Ayvaların içerisine toz şekeri bölüştürün.Karanfilleri ve ayva çekirdeklerini ekleyin.Ayvaların yarısına gelecek şekilde soğuk su koyup yumuşayana kadar pişirin.
Soğuyunca servis tabağına alın kaymak ve fıstıkla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder