Sayfalar

5 Mart 2016 Cumartesi

Meyveli Tartölet

Malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket vanilya
100 gr tereyağı
Aldığı kadar un


Kreması için
2,5 su bardağı süt
2,5 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti


Üzerine
Tart jölesi
Mevsim meyveleri


Yapılışı
Tartölet için hamur malzemeleri iyice yoğrulur.Tart kalıplarına döşenerek önceden ısıtılmış 150 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.Soğumaya bırakılır.
Krema malzemeleri uygun bir tencereye eklenip kısık ateşte karıştırılarak pişirilir.Kıvam alınca ocaktan alınır.Krema soğuyunca 1 paket krem şanti ilave edilerek krema çırpılır.
Hazırlanan krema sıkma torbasına konularak tartöletlerin içine doldurulur.Mevsim meyveleri ile süslenen tartöletlerin üzerine meyvelerin kararmaması için tart jölesi sürülerek soğumaya bırakılır.
Soğuk servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder