Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Krema malzemeleri
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket krem şanti
(1 su bardağı süt ile çırpılacak.)
2 tatlı kaşığı toz jelatin
4 çorba kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı
Islatmak için
1 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
2-3 yemek kaşığı toz şeker
Üst sos için
1 paket krema
100 gr bitter kuvertür çikolata
Üzerine
Antep Fıstığı
Üzerine
Antep Fıstığı
Yapılışı
Pandispanya için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.(Kuru malzemeleri eleyerek ilave edin) Tabanına yağlı kağır serilmiş kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin.Pişen pandispanyayı soğuması için bekletin.
Kreması için süt,toz şeker,yumurta,un ve nişastayı pişirip soğutun.Jelatini ılık suda eritin.Soğuyan kremaya çırpılmış krem şantiyi,jelatini ve fıstığı ekleyip iyice çırpın.
Kelepçeli kalıbın içine pandispanyanın yarısını kesip yerleştirin.1 su bardağı şekerli su ile ıslatın.Üstüne kremayı döküp dolapta bir gece bekletin.Servisten bir-iki saat önce krema ve çikolatayı benmari usülü eritip pastanın üzerine gezdirin.Soğutup fıstıkla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder