Sayfalar

5 Mart 2016 Cumartesi

Kuş Yuvası Böreği

Malzemeler
4 adet yufka


İç malzeme
2 orta boy patates
250 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Pulbiber
Sıvı yağ
Tuz


Sos malzemeleri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta


Üzerine
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri



Yapılışı
Patatesler haşlanıp soğuduktan sonra küp doğranır.Doğranan patatesler beyaz peynir,kıyılmış maydanoz ve baharatlarla harmanlanır.Sos malzemeleri bir kapta iyice çırpılır.
Yufkanın biri tezgaha serilir.Hazırlanan sos yufkanın üzerine iyice sürülür.İkinci yufka dikkatlice üzerine serip sosu tekrar sürün.Yufkayı 6 üçgen olacak şekilde kesin.Her bir üçgeni geniş tarafından başlayıp ortasına doğru rulo yapın.Ortasına gelince rulonun iki ucunu içe doğru kıvırıp üçgenin uç kısmının böreğin içine doğru katlayın.Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın.Yapılan çanaklara iç malzemeyi paylaştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri dizin.Kenar kısımlarına yumurta sarısı-yağ karışımından sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.Börekleri fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peyniri rendesi ilave edip peynirlerin eriyip kızarmasını sağlayın.Pişen börekleri sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder