Sayfalar

6 Mart 2016 Pazar

Damla Sakızlı Kurabiye

Malzemeler
250 gr tereyağı
2 yumurta
1/2 su bardağı un
400 gr buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket dövülmüş damla sakızı
1 paket kabartma tozu


Üzerine
Pudra şekeri


Yapılışı
Tereyağını eritip soğutun.Yumurta ve pudra şekerini ilave edip iyice karıştırın.Un,nişasta ve kabartma tozunu eleyin.Dondurucuda donmuş damla sakızını ezip elenen malzemelere ekleyin.Elenen malzemeyi karışıma ekleyip yoğurun.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.Kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri serpilip servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder