Sayfalar

6 Mart 2016 Pazar

Şambali



Malzemeler
500 gr irmik
1/2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
(Üzerine 2-3 damla limon suyu)
1 paket vanilya


Şerbet
4 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon suyu
1 fiske tuz
(Şerbetin şekerlenmesini engellemek için)


Üzerine
Badem


Yapılışı
İrmik,un,şeker ve vanilya bir kapta karıştırılır.Diğer tüm malzemeler ilave edilerek iyice karıştırılır.Yağlanmış yuvarlak bir borcama dökülüp ıslak spatula ile üzeri düzeltilir.1 saat dinlendirin.
Bademleri 5 dakika kaynatıp kabuklarını soyun.Dilimlenen tatlının üzerine bademleri yerleştirin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Üzeri hafif kızarınca ısıyı düşürüp tatlının iyice kızarmasını sağlayın.
Şerbeti yüksek ateşte 10 dakika kaynatın.Limon suyunu ekleyip iki-üç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılıtın.
Fırından çıkan tatlıyı yeniden dilimleyip ılık şerbeti tatlıya dökün.Üstünü bir tepsi ile kapatıp 1 gün dinlendirin.Ertesi gün servis yapın.
Afiyet Olsun :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder