Malzemeler
(6 kişilik)
250 gr kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebi
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Süslemek için
Mevsim meyveleri
Yapılışı
Öncelikle kadayıfları dondurucuda 1-2 saat bekletin.(Donduğu zaman daha kolay ufalanacaktır.)
Tereyağını eritin.Ufaladığınız kadayıfları tereyağında pembeleşene kadar kavurun.Önce cevizi ocaktan aldıktan sonra toz şekeri ilave edip karıştırın.
Muhallebi tereyağ hariç tüm malzemeleri sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.Pişen muhallebiye tereyağını ekleyin.Ocakatan alıp vanilyasını ekleyin.Mikserle 5 dakika çırpın.Servis yapacağınız kaba 1 kaşık kadayıf bir kaşık muhallebi olacak şekilde ekleyin.Mevsim meyveleri ile süsleyip soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder