Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Tavada Yağlı Ekmek

Malzemeler
7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya(42 gr.)
1,5 tatlı kaşığı tuz


Arasına 
250 gr teremyağ(oda sıcaklığında)


Üzerine
Çörekotu ve susam


Yapılışı
Yaş maya ılık suyun içinde eritilir.Bir kaba alınır.Tuz eklenerek iyice karıştırılır.Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.Üzeri kapatılarak mayalandırılır.Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılarak her bir beze tabak büyüklüğünde açılır.Açılan hamurların üzerine oda sıcaklığındaki yağ sürülerek rulo yapılıp kendi etrafına dolanır.

Bütün bezeler bitene kadar bu işleme devam edilir.Her bir beze tekrar tabak büyüklüğünde açılarak üzerine susam ve çörek otu karışımı serpilir.Az yağlı tavada arkalı önlü pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder