1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket ınstant maya
Aldığı kadar un
Sos
1/2 çay bardağı üzüm pekmezi
1/2 su bardağı su
Üzerine
1,5 su bardağı susam
Yapılışı
Ilık süt ve ılık ssu karışımının içerisine toz şeker ve maya eklenip karıştırılır.Önce yumurta,sıvı yağ ve tuz ilave edildikten sonra elenen un azar azar karışıma yedirilir.Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamına gelene kadar hamur yoğrulur.Streç film yardımıyla üzeri kapatılan hamur ılık bir ortamda iki katı olana dek mayalandırılır.
Mayalana hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp her beze uzunca açılır.İki adet uzun açılan beze birbirine dolanarak uç kısmı birleştirilir.Diğer bezeler de aynı şekilde şekillendirilir.Yağsız bir tavada susam pembeleşene kadar kavrulur.
Ayrı bir kapta pekmez ve su karıştırılır.Yaptığımız simitler bu sosa batırılarak kavrulan susama bulanır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış fırında 175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder