Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Elmas Kurabiye

Malzemeler
1 adet yumurta
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un (elenmiş)

Kurabiyelerin dışına
1 çay bardağı toz şeker 

Üstüne
Kakaolu fındık kreması


Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin,pudra şekeri ve yumurta iyice yoğrulur.Kabartma tozu,vanilya ve kakao ilave edildikten sonra azar azar elenmiş un eklenir ve iyice yoğrulur.Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılarak kurabiyeler yuvarlanır.Yuvarlanan kurabiyeler iyice toz şekere bulanır ve ağlanmış kağıt serili tepsiye aralıklı dizilir.Her bir kurabiyenin tam ortasına parmağınızla derin bir çukur oluşturun.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Soğuduktan sonra kurabiyelerin ortasındaki boşluklara bir çay kaşığı yardımıyla kakaolu fındık kreması doldurun ve servis yapın.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder