Malzemeler
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbet
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu
Üzerine
Fındık içi
Yapılışı
Şerbet için su ve şeker 5 dakika kaynatılır.Limon suyu eklendikten bir-iki dakika sonra ocaktan alınır.
Un hariç hamur malzemeleri karıştırılır.Azar azar un ilave edilerek hamur yoğrulur.Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp yuvarlanır.Yağlanmış bir tepsiye dizilen şekerparelerin üzerine fındık içi yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Şekerpareler fırından çıkarılıp ilk sıcaklığı geçince üzerine ılık şerbet dökülür.Üzeri uygun bir kapakla kapatılıp dinlendirilir.Servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder