Sayfalar

17 Şubat 2016 Çarşamba

Kaytaz Pide

Malzemeler
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı ınstant maya
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su

İç malzeme
400 gr orta yağlı kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1,5 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber

Açmak için
1 su bardağı sıvı yağ

Kızartmak için 
Sıvı yağ

Yapılışı
Hamur malzemeleri karıştırılarak ekmek hamuru kıvamında yoğrulur ve mayalandırılır.Ayrı bir kapta iç malzemeler karıştırılarak hazırlanır.
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılarak her bir beze sıvı yağ yardımıyla elimizle pasta tabağı büyüklüğünde açılır.Açılan hamur rulo yapılır.Uç kısmı altta kalacak şekilde kendi etrafında sarılır.Hazırlanan iç malzeme hamurların üzerine eşit şekilde yerleştirilip arkalı önlü kızgın yağda kızartılır.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder