Sayfalar

17 Şubat 2016 Çarşamba

Nişastalı Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı buğday nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı instant maya
4 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme
2 su bardağı lor peyniri
1/2 demet maydanoz

Üzerine 
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Haşhaş tohumu


Yapılışı
Un ve nişasta yoğurma kabına alınır.Yumurta,zeytinyağı,süt,maya,tuz ve toz şeker eklenip yumuşak bir hamur elde edecek şekilde yoğrulur.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.Her bir beze uzunlamasına açılır.İç malzeme konulup rulo yapılır.Üzerine bıçak yardımı ile çizikler atılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Poğaçaların üzerine yumurta ve zeytinyağı karışımı sürülüp haşhaş serpilir.Tepside 15-20 dakika mayalandırılan poğaçalar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder