1 su bardağı ince dövülmüş badem
1/2 su bardağı ince dövülmüş Antep fıstığı
1/4 su bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı gül suyu
1/2 yemek kaşığı tarçın
8 adet baklava yufkası
1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
Üzerine
Pudra şekeri
Yapılışı
Badem,Antep fıstığı,toz şeker,gül suyu ve tarçın karıştırılır.Baklava yufkası tezgah üzerine konularak boyuna üç eşit parçaya bölünür.Her bir parçaya eritilmiş tereyağı sürülüp iç malzemeden konularak sigara böreği gibi sarılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 175 C fırında pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyunca pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder