125 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı çörek otu
3 su bardağı un
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur bir kabın içerisinde un hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır.Azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur yoğrulur.Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeler dizilir.Üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirilir.
Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra bayatlamadan cam bir saklama kabında 1 hafta rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder