Malzemeler
200 gr bitter çikolata
200 ml süt kreması
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
Damla çikolata
Yapılışı
Tereyağı ve çikolata benmari usulü eritilir.(Benmari;ocağa konulan su dolu bir tencerenin içerisine,ısıya dayanıklı başka bir kap oturtulup içine çikolata parçaları konulduğunda,kaynayan suyun sıcaklığı ile birlikte çikolatanın erimesini sağlama yöntemi.)
Başka bir kabın içerisine toz şeker ve yumurta sarısı konulur.Yine benmari usülü mikser yardımıyla çırpılarak şeker eriyene kadar karışım çırpılır.Ocaktan alınıp içerisine vanilya eklenip karıştırılır.
Hazırlanan yumurtalı karışım çikolata karışım ile birleştirilir.Süt kreması ayrı bir kabın içerisinde süt ile iyice çırpılır.Çikolatalı karışım azar azar eklenerek çırpma işlemine devam edilir.
Servis kaselerine paylaştırılan mousse soğutulup damla çikolata ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder