125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
! paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İç Malzeme
3 adet elma
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Üzerine
Pudra şekeri
Yapılışı
Elmaların kabukları soyulup rendelenir.Uygun bir tavada şekerle birlikte sotelenir.Elmalar suyunu salıp çekince ocaktan alınıp tarçın ve ceviz eklenerek soğutulur.
Hamur malzemeleriyle yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.Hamurdan cevizden büyük bezeler yapılır.Her bir beze oval şekilde açılır.Uç kısmına soğuyan elmalı harç konulur.Diğer kısmına 3-4 tane yan yana bıçak yardımıyla çizik atılır.Harç konulan kısımdan hafifçe rulo yapılan kurabiyeler ay çöreği gibi iki taraftan bükülür.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyeler 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis tabağına alınır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder