3 adet kalça but
1 adet kuru soğan
5-6 adet karabiber
1 adet defne yaprağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzerine
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
Kalça butlar yıkanır.Üzerini geçecek kadar su 1 adet soğan,5-6 adet tane karabiber ve 1 adet defne yaprağı eklenerek haşlanır.Pişen tavuklar süzülür.Soğuyunca derisi alınarak tavuk eti didilir.
Bir kabın içerisine alınan tavuklara haşlanmış nohut,ezilmiş sarımsak,süzme yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır.Hazırlanan meze servis tabağına alınır.
1 adet yufka küçük küp şeklinde doğranır.Tavada kızdırılan yağda pembeleşene kadar kızartılır.Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alınır.
Kızartılan yufkalar mezenin üzerine serpiştirilir.Ayrı bir tavada tereyağı eritilir toz biber eklenip ocaktan alınan kızgın yağ mezenin üzerine gezdirilir.Nane yaprağıyla süslenip servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder