Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Peynirli Rulo Poğaça


Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
5-6 su bardağı un

İç Malzeme
350 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz

İçine sürmek için
150 gr eritilmiş tereyağı

Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu
Susam


Yapılışı
hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.10 dakika dinlendirilir.İç malzeme hazırlanır.
Dinlenen hamur 5 eşit parçaya ayrılıp tepsi büyüklüğünde açılır.Her bir hamura eritilmiş tereyağı sürüp iç malzeme koyduktan sonra rulo yapılır.Hazırlanan rulolar 2 parmak eninde kesilip yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.Hazırlanan poğaçalar yarım saat tepside mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürülür.Çörek otu ve susam serperek önceden ısıtılmış 175 C fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.servis tabağına alınan poğaçalar sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder