Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Çökertme Kebabı

Malzemeler
400 gr biftek
1 yemek kaşığı rende soğan
1 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
Karabiber
Kekik
 Tuz

Kebabın tabanı için
1/2 kilo patates(kibrit şeklinde doğranacak)
1 su bardağı sıvı yağ

Yoğurt sos
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

Domates sos
1 su bardağı domates püresi
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı toz biber
Tuz


Yapılışı
İnce şeritler halinde doğranan biftek eti bir gece önceden zeytinyağı,soğan rendesi,yoğurt ve baharatlarla harmanlanarak dinlendirilir.Dinlenen etler kızgın tavada rengi dönene kadar sotelenir.
Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.Bir tavada tereyağı eritilir.İçerisine domates sos eklenerek pişirilir.Biber ve tuz eklenip ocaktan alınır.Kibrit şeklinde doğranan patatesler kızgın yağda kızartılır.Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı süzdürülür.
Kızaran patatesler servis tabağına alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek pişirilen etler dizilir.En üste hazırlanan tereyağlı domates sos dökülerek sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder