Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Ayva Dolgulu Kurabiye

Malzemeler
1 yumurta sarısı
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1/2 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç Malzeme
2 adet orta boy ayva
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzerine
Pudra şekeri


Yapılışı
Ayvanın kabuğu soyulup rendelenir.Bir tavaya alınarak toz şekerle sotelenir.Suyunu çekince ocaktan alınıp ceviz ve tarçın eklenerek soğutulur.
Hamur malzemeleri yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.Limon sıkacağının uç kısmının içi streç filmle kaplanır.Her bir beze bu boşluğa konularak inceltilir.Hazırlanan iç malzeme konularak kapatılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevrilir.175 C'de önceden ısıtılmış fırında rengi hafif pembeleşene kadar pişirilir.Servis tabağına alınıp soğutulan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder