Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Pazılı Mısır Ekmeği

Malzemeler
10-12 adet pazı yaprağı
4 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 lt ılık süt

Üzerine
2 yemek kaşığı keten tohumu


Yapılışı
Mısır unu,un,tuz,toz şeker ve karbonat derin bir kapta karıştırılır.Diğer tarafta yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır.Sıvı yağ ve ılık sütü ekleyin.Hazırlanan yumurtalı karışımı unlu karışıma ekleyerek iyice karıştırın.Pazı yapraklarını yıkayıp incecik kıyın ve hazırlanan karışıma ekleyin.Yağlanmış büyük bir kek kalıbına dökün.Üzerine 2-3 kaşık yağ gezdirip kaşık yardımı ile düzeltin.Ekmeğin üzerine keten tohumu serpip önceden ısıtılmış 175 C fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder