Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Krem Şantili Poğaça

Malzemeler
1 paket ınstant maya
5-6 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
150 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 poşet krem şanti
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep


Üzerine
Yumurta sarısı
Haşhaş


Yapılışı
Hamur malzemeleri karıştırılarak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Yarım saat hazırlanan hamur dinlendirilir.Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.Her bir beze el yardımıyla açılarak istenilen iç malzeme konulup hamur D şeklinde kapatılır.Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş serpilir
Önceden ısıtılmış 175 C fırında kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder