Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Muzlu Torpil

Malzemeler
10 adet milföy 
10 adet torpil kalıbı


Krema 
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket muzlu Cremole
2-3 adet muz

Üzerine
İri çekilmiş fındık
Pudra şekeri


Yapılışı
Milföy hamurlarından ince şeritler kesilir.Yağlanan torpil kalıplarına sıkıca sarılarak önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve fırından alın.Torpiller soğurken ayrı bir tencerede süt,yumurta sarısı,un ve şeker karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.Ocaktan alınır.Ilıyınca muzlu Cremole eklenip mikserle iyice çırpılır.Muzlar minik küp şeklinde doğranıp kremaya eklenir.Hazırlanan krema torpil kalıplarına doldurulur ağız kısmı fındığa bulanarak servis tabağına dizilir.Pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder