Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Kremalı Mantar Çorbası


Malzemeler
400 gr mantar
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
4-5 su bardağı tavuk suyu
200 ml krema
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 limon suyu


Yapılışı
Mantarların kabukları soyularak julienne doğranır.Kızgın yağsız tavada sotelenir.Suyunu salınca limon suyu eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
Ufak doğranmış soğanlar tereyağında sotelenir.Un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.Tavuk suyu eklenerek kaynatılır.Sotelenen mantarlar eklenip 7-8 dakika pişirilir.Tuzu ve kreması eklenip kıvamı ayarlanır.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder