1 su bardağı nohut
1/2 su bardağı tahin
1 limon suyu
1 çay bardağı sıcak su
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üstüne
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
Sumak
Yapılışı
Nohut akşamdan ıslatılır.Yumuşayana kadar pişirilir.Süzülen nohutlar mutfak robotuna alınıp sıcak su ile macun kıvamına gelene kadar çekilir.Bir kaba aktarılır.Dövülmüş sarımsak ve tahin eklenerek iyice karıştırılır.Limon suyu ve tuz eklenir.Servis tabağına alınır.
Bir tavada tereyağı eritilir çam fıstığı eklenerek kavrulur.Servis tabağındaki humusun üzerine dökülür.Arzu edilirse sumak ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder