Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Kol Böreği

Malzemeler
1 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Su

Arasına
150 gr eritimiş tereyağı

İç Malzeme
350 gr kıyma
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz

Üzerine
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı


Yapılışı
İç malzemeyi hazırlamak için yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağ eklenmiş bir tavada sotelenir.Kıyma eklenerek rengi dönene kadar iç malzeme kavrulur.Rendelenmiş iki patates kıymaya eklenir.Baharatları ilave edildikten sonra ocaktan alınıp kıyılmış maydanoz eklenerek soğutulur.
Bir kabın içerisine un eklenir.Ortası açılır.Yumurta,tuz ve azar azar su ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.Hamurun üzeri kapatılarak yarım saat dinlendirilir.
Dinlendirilen hamurdan 16 beze yapılır.Bezeler tabak büyüklüğünde açılır.Yağlanarak üst üste 4'er adet konularak 4 adet hamur bezesi oluşturulur.Her biri yufka boyutunda açılır.Her bir yufkanın içerisine iç malzeme konularak rulo yapılır.Yuvarlak yağlanmış bir fırın kabına hazırlanan börekler dizilir.Üzerine yağ ile çırpılmış yumurta sürülerek önceden 175 C'de ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder