Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

İçi Dolu Sepet Ekmeği


Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 paket instant maya


İç Malzeme
1/4 kangal sucuk
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1/2 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı kaşar peyniri
Kekik


Yapılışı
Hamur malzemelerini yoğurun.Dinlendirin.Domates,biber ve sucuk küp şeklinde doğranır.Bir kaba aktarılır.1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,rendelenmiş kaşar peyniri ve zeytin eklenerek karıştırılır.Kekik eklenip bir kenara alınır.
Dinlenen hamur yağlı kağıt üzerinde pide şeklinde merdane yardımıyla açılır.Ortasına hazırlanan iç malzeme yerleştirilir.Kenarda kalan hamur karşılıklı verev şekilde 6 veya 7 ye kesilir.Sağdan ve soldan sırasıyla kesilen hamur parçaları sıkı bir şekilde örülür.Hazırlanan ekmek yağlı kağıt yardımıyla tepsiye yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı ve su karışımı sürülerek kara çörekotu serpilir.180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder