Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Cevizli Pazı Ezme


Malzemeler
1 adet pazı
1 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı
 Kırmızı toz biber
Tuz


Yapılışı
Pazılar yıkanarak ince bir şekilde doğranır.Yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağda sotelenir. Doğranmış pazılar eklenip sotelenir.Tuzu eklenip ocaktan alınıp soğutulur.Sarımsaklar ezilip süzme yoğurt ile karıştırılır.Soğuyan pazılı karışım eklenip karıştırılır.Servis tabağına alınır.Tereyağlı biber ve kıyılmış cevizle süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder