12 adet Etimek
Şerbeti
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebi için
1 lt süt
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzerine
1 paket krem şanti (1 su bardağı süt ile)
Nar taneleri
Yapılışı
Toz şeker bir tencerede eritilir.İçerisine su eklenerek kaynatılır.2-3 dakika kaynayan şerbet ocaktan alınır.Muhallebi için tüm malzemeler (vanilya hariç) tencereye eklenip kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir.Vanilya eklenip karıştırılarak soğutulur.
Etimekler dikdörtgen bir kalıba dizilir.Üzerine hazırlanan şerbet gezdirilir.Soğutulan muhallebi üzerine yayılır.10 dakika beklettikten sonra hazırlanan krem şanti yayılarak bir gece soğuması için dolapta bekletilir.Dilimlenen tatlı nar taneleriyle servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder