Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Etimek Tatlısı

Malzemeler
12 adet Etimek

Şerbeti
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Muhallebi için
1 lt süt
6 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzerine
1 paket krem şanti (1 su bardağı süt ile)
Nar taneleri

Yapılışı
Toz şeker bir tencerede eritilir.İçerisine su eklenerek kaynatılır.2-3 dakika kaynayan şerbet ocaktan alınır.Muhallebi için tüm malzemeler (vanilya hariç) tencereye eklenip kısık ateşte kıvam alana kadar pişirilir.Vanilya eklenip karıştırılarak soğutulur.
Etimekler dikdörtgen bir kalıba dizilir.Üzerine hazırlanan şerbet gezdirilir.Soğutulan muhallebi üzerine yayılır.10 dakika beklettikten sonra hazırlanan krem şanti yayılarak bir gece soğuması için dolapta bekletilir.Dilimlenen tatlı nar taneleriyle servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder