Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Milföylü Dilimler

Malzemeler
10 adet milföy hamuru


İç Malzeme
250 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
150 gr beyaz peynir
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Üzerine
Yumurta sarısı

Yapılışı
İç malzeme için ıspanaklar yıkanıp doğranır.Yemeklik doğranmış kuru soğan sıvı yağda sotelenir.Baharatları eklendikten sonra biber salçası eklenip kavrulur.Doğranan ıspanaklar eklenip suyunu çekene kadar sotelenir.Ocaktan alınıp soğutulur.Beyaz peynir eklenerek karıştırılır.
Milföy hamurları dikdörtgen olarak unlanan tezgaha yan yana dizilir.Kesim yerleri bastırılarak birleştirilir.İç malzeme konularak rulo yapılır.Keskin bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında dilimler kesilir.Her bir dilimin üstüne hafifçe bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 C fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder