Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Donat

Malzemeler
300 ml ılık süt
50 ml ılık su
42 gr yaş maya
1/2 çay kaşığı tuz
125 gr toz şeker
80 gr eritilmiş tereyağı
2 yumurta
2 paket vanilya
750 gr un

Kızartmak için
Sıvıyağ

Üzerine
Eritilmiş çikolata (Benmari usulü)
Renkli şekerlemeler


Yapılışı
Hamur malzemeleri kulak memesi kıvamında bir hamur olacak şekilde yoğrulur ve hamur iki katına çıkacak kadar mayalandırılır.(Ilık ortamda yaklaşık 30 dakika)
Mayalanan hamur tezgah üzerinde 1,5 cm kalınlığında açılır.Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesilir.Her bir yuvarlağın orta kısmı bir şişe kapağı yardımıyla kesilip halka şekli verilir.Hazırlanan halka hamurlar kızgın yağda hafifi pembeleşene kadar kızartılır.Eritilmiş çikolata ve şekerlemelerle süslenip sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder