Malzemeler
2 su bardağı maş fasulyesi
7-8 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
2-3 diş sarımsak
1 orta boy kuru soğan
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz
Yapılışı
maş fasülyesi bir gece önceden ıslatılır.Tencereye biraz zeytinyağı eklenir.Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar sotelenir.Aynı şekilde doğranan sivri biberler eklenip sotelemeye devam edilir.Sırayla salçalar,şeker,baharatlar ve domates rendesi en son suda bekletilip süzülen maş fasulyesi eklenip iyice karıştırılır.Fasulyenin üzerine gelecek kadar su ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.(Su yeterli gelmezse eklenebilir.)
Afiyet olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder