Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Köfte Mantolu Patlıcan


Malzemeler
6 adet patlıcan (közlenmiş,kabuğu soyulmuş)

600 gr.yarım yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı galeta unu
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz

Domates sos
3 adet domates püresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz


Yapılışı
köfte malzemeleri iyice yoğrulup yarım saat dinlendirilir.Hazırlanan köfte harcı 6 eşit parçaya ayrılır.Her bir parça streç film üzerinde patlıcan büyüklüğünde inceltilir.Tam ortaya yerleştirilen közlenmiş patlıcanın etrafına dikkatlice sarılır.Uç noktalar kapatılır.Az yağ konmuş kızgın tavada pişirilir.
Domates sos için domates rendesi zeytinyağı ile birlikte sotelenir.Tuzu arzu edilirse karabiber eklendikten sonra köftelerin üzerine gezdirilerek köftelerimiz servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder