Sayfalar

16 Şubat 2016 Salı

Kahveli Parfe



Malzemeler
4 adet yumurta
2 paket krem şanti
2 su bardağı kakaolu süt
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı
Küçük bir tencerede süt nescafe ve kakao orta ateşte ısıtılır.Ocaktan alınıp vanilya eklenip karıştırılır.Krem şanti kakaolu süt ile çırpılıp dolapta bekletilir.Yumurta sarısı ve şeker ayrı bir kapta yumurta akları ve tuz başka bir kapta iyice çırpılır.Yumurtalı ve şekerli karışıma köpürtilmüş yumurta akı,soğutulmuş krem şanti ve kakaolu-nescafeli karışım eklenerek tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştırılır.Streç film serilmiş bir kalıba dökülerek bir gece dondurucuda bekletilir.Servistan hemen önce ters çevrilen parfenin üzerinden streç film sıyrılarak dilimlenir.Servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder