Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Tepside Patlıcanlı Güveç



Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti 
100 gr doğranmış kuyruk yağı
4-5 adet patlıcan
10-15 adet domates
4-5 adet yeşil sivri biber
1-2 adet süs biberi
1 baş sarımsak (kabuklu)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı isot
Tuz

Yapılışı
Bütün sebzeler yemeklik doğranır.(etin doğrama boyutuyla aynı olacak.)Fırın tepsisinin altına et ve kuyruk yağı dizilir.Üstüne doğranmış patlıcan ve biberler eklenir.En üst kata doğranmış domatesler eklenir.Sarımsaklar kabuklu olarak ayrılıp yıkanır.Tepsiye eklenir.Domates salçası suda eritilerek eklenir.Sıvı yağ eklenir.(arzu ederseniz birkaç parça tereyağı da ekleyebilirsiniz.)İsotu ve tuzu da ekledikten sonra önceden ısıtılmış fırında et ve sebzeler pişene kadar karıştırılarak pişirilir.
Afiyet Olsun :)))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder