Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Fırında Sardalya


Malzemeler
1 kg temizlenmiş sardalya
2 adet kuru soğan
1 adet dilimlenmiş limon
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İsot
Tuz



Yapılışı
Sardalya balığı ayıklanıp yıkanır.İyice süzüldükten sonra derisi üst kısma gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sırayla dizilir.Kuru soğanlar soyulur ve ince ince limonlarla beraber dilimlenir.
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ balığın üstüne gezdirildikten sonra isot ve tuz eklenip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Lavaş ekmeği ve roka eşliğinde servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder