Malzemeler
20 adet milföy
1 yumurta sarısı
1 yumurta sarısı
İç Malzeme
500 gr sotelik kuzu eti
3 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
Toz kırmızı biber
Karabiber
Kekik
Zerdeçal
Tuz
Yapılışı
Milföy hamurları aşağıdaki gibi kesilip yağlı kağıt üzerine yerleştirilir.2 milföy yaprağı aynı büyüklükte bardak ile kesilir.1.milföy yağlı kağıt üzerine konulur.Diğer milföy daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesilip diğer milföyün üstüne su yardımıyla yapıştırılır.Milföyler bitene kadar aynı işlem yapılır.Üstteki milföyün kenarlarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirilir.
Ayrı bir tava iyice ısıtılır.Kuzu etleri tavada mühürlenir.Sonra tereyağı eklenip yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklarla sotelenir.Yemeklik doğranmış biberlerle sotelemeye devam edilir.En son doğranmış domateslerle pişirmeye devam edilir.Baharatlar eklenip ocaktan alınır.
Fırından çıkan milföy çanaklarının içine doldurulup rende kaşar peyniriyle fırınlanır.Peynirler kızarınca fırından alınıp servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder