Malzemeler
6 adet yufka
İçi Malzeme
400 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Kara biber
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Sos Malzeme
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
Pul biber
Üzerine
Sarımsaklı Yoğurt
Yapılışı
Kıyma teflon bir tavada suyunu salıp çekene kadar pişirilir.Yemeklik doğranmış soğan kıymaya eklenerek iyice sotelenir.Biber salçası eklenip kavrulur.Baharatları eklendikten sonra ince kıyılmış maydanoz eklenerek ocaktan alınır.
Yufkaların her biri 4 eşit parçaya bölünür.Elde edilen üçgen yufkanın geniş kısmına kıymalı harç konularak rulo yapılıp gül şekli verilir.Diğer yufkalar da bu şekilde hazırlanır.Hazırlanan mantılar kızgın yağda arkalı önlü kızartılıp servis tabağına alınır.Sos için tereyağı eritilir.Domates salçası yarım su bardağı suda eritilir.Tereyağına eklenerek pişirilir.Pul biber eklenip ocaktan alınır.Mantıların üzerine önce yoğurtlu sonra salçalı sos gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder