Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı haşhaş
2 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Şerbeti
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzerine
Kaymak
Antep fıstığı
Yapılışı
Şerbet için su ve şeker orta boy bir tencerede pişirilir.5 dakika kaynatıp limon suyu eklenerek ocaktan alınır.Soğuması için bir kenarda bekletilir.
Yumurta ve toz şeker beyazlaşana kadar çırpılır.Sıvı yağ,süt ve irmik eklenerek karıştırılır.Karışıma haşhaş,kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır.Yağlanmış fırın kabına dökülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.Pişen revaniyi fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimlenir.Soğuyan şerbet dökülerek kaymak ve antep fıstığı ile birlikte soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder