Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Soğanlı Yayla Çorbası


Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
2,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
7-8 su bardağı su


Sosu
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı salça
Kuru nane

Yapılışı
Pirinci 7-8 bardak suyla tencereye koyup pişirin.Yoğurt,yumurta ve un ayrı bir kapta iyice karıştırılır.Pirinçler pişince hazırladığımız terbiyeyi çorbanın suyu ile ılılaştırarak çorbaya ekliyoruz.Kıvamını sıcak su ile ayarladıktan sonra kaynayana kadar pişiriyoruz.Kaynayınca tuzunu ilave edip ocaktan alıyoruz.Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyip yemeklik doğranmış soğanları soteliyoruz.Salçayı ekleyip kavuruyoruz.En son kuru naneyi ekleyip çorbamızla servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder