Malzemeler
500 gr kuzu kıyma
1,5 kg arpacık soğanı
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 kahve fincanı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Kıymayı tuz ve karabiberle iyice yoğuruyoruz.Arpacık soğanların kabuklarını soyup tam kesilmeyecek şekilde ortadan ikiye bölüyoruz.Köftelerden küçük köfteler yapıp soğanların arasına yerleştirip tepsiye diziyoruz.Dilerseniz tepside kalan boşlukları elma dilim patatesle doldurabilirsiniz.Nar ekşisi,su,sıvı yağ ve kırmızı toz biberi karıştırıp kebapların üzerine döküyoruz.15-20 dakika folyo ile kapatıp sonrasında da soğanlar kızarana kadar kebabımızı önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun :)))
500 gr kuzu kıyma
1,5 kg arpacık soğanı
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 kahve fincanı sıvı yağ
1/2 su bardağı su
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Kıymayı tuz ve karabiberle iyice yoğuruyoruz.Arpacık soğanların kabuklarını soyup tam kesilmeyecek şekilde ortadan ikiye bölüyoruz.Köftelerden küçük köfteler yapıp soğanların arasına yerleştirip tepsiye diziyoruz.Dilerseniz tepside kalan boşlukları elma dilim patatesle doldurabilirsiniz.Nar ekşisi,su,sıvı yağ ve kırmızı toz biberi karıştırıp kebapların üzerine döküyoruz.15-20 dakika folyo ile kapatıp sonrasında da soğanlar kızarana kadar kebabımızı önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder