Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler
500 gr kereviz
1/2 limon suyu
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
Tuz



Yapılışı
Soğan yemeklik doğranır.Kerevizler ve patatesler soyulup küp şeklinde doğranır.Kerevizler kararmaması için limonlu suda,patatesler de suda bekletilir.Soğanlar zeytinyağında sotelenir.Halka halka doğranan havuçlar ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.Süzülen Kereviz ve patatesler eklenir.Sotelenen sebzelere portakal suyu ve su ilave edilip kaynayana kadar yüksek ısıda kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Ilık ya da soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder