Malzemeler
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 adet domates
2 orta boy kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
3 adet kemer patlıcan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber
Kuru nane
Tuz
ve
Kızartma yağı
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup küp şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir.Pirinç tuzlu sıcak suda 10 dakika bekletilir.Sonrasında pirinçler bol suda iyice yıkanır ve süzülür.
Tuzlu suda bekletilen patlıcanlar hafifçe sıkılıp kağıt havlu yardımıyla kurutulur.Süzülen patlıcanlar kızgın yağda kızartılır..Fazla yağı yine bir havlu kağıt yardımıyla süzülür.
Soğanlar ve domatesler rendelenir.Bir tencerede rende soğanlar zeytin yağında sotelenir.Domatesler eklenip kavurmaya devam edilir.Salça eklenip kavrulur.Sonrasında su ,şeker,baharatlar eklenir.Yıkanıp süzülen pirinçler ilave edildikten sonra kızaran patlıcanlar pirincin üzerine yayılır.Kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Afiyet Olsun :)))
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder