1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 kahve fincanı su
Tuz
İç Malzeme
250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Sos Malzeme
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı biber
Kuru nane
Toz sumak
ve
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Un,yumurta,su ve tuz bir kapta kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır.Üzerine nemli bir bez örtüp yaklaşık 15-20 dakika dinlendirilir.Kuru soğan brunoise(çok ufak) doğranır.Maydanoz ince ince kıyılır.Kıyma,soğan,maydanoz ve baharatlar karıştırılır.Dinlendirilmiş bezeler istenilen incelikte açılıp kare şeklinde kesilir.Kestiğimiz hamurlara hazırladığımız harçtan koyup ister üçgen ister dört kenarı birleştirilerek kapatılır.Hazırlanan mantılar yağ ve tuz ilave edilen kaynatılmış suda haşlanır ve süzülür.Bir tavada tereyağı eritilir.Eritilen yağa kuru nane ve pul biber eklenip ocaktan alınır.Servis tabağına alınan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Ü;zerine hazırladığımız tereyağı dökülür.Arzu edilirse toz sumakla lezzetlendirilir.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder