Malzemeler
1 paket milföy (10'lu)
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu
300 gr tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 su bardağı soyulmuş badem
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Yapılışı
Pirinç tuzlu ve ılık suda 30 dakika bekletilir.Sonrasında süzülüp bol su ile yıkanır.Tavuk eti 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş kaynar suda haşlanır.Pişince suyu süzülüp soğuyunca didiklenir.
Kuru soğan yemeklik doğranır.Sıcak suda kuş üzümlerini 10 dakika bekletin.Bir tavada kabuğu soyulan bademler az yağda pembeleşene kadar kavrulur.2 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eritilir.Doğranmış soğanlar tereyağında sotelenir.Süzülen pirinçler eklenip soğanla birlikte kavrulur.Kavrulan bademlerin yarısı,kuş üzümü,tarçın,karabiber,yenibahar ve tuz pilava eklenir.Son olarak tavuk eti ve tavuk suyu eklenen pilav suyunu çekene kadar pişirilir ve dinlendirilir.
Milföy hamurları bir tezgahta un yardımıyla merdaneyle kullanacağınız kase boyutunda açılarak kasenin içerisine yerleştirilir.Soğuyan pilav eklendikten sonra kenardan sarkan hamurlar kapatılarak pilav ters çevrilir.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirilir.Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra bademle süslenip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder