Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Patlıcanlı Makarna


Malzemeler
1 paket penne makarna
2-3 adet patlıcan
1 adet piyazlık kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet doğranmış domates
1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 kahve fincanı zeytinyağı
Karabiber
Tuz


Üzerine 
Fesleğen yaprağı



Yapılışı
Makarna tuzlu ve yağlı suda haşlanıp soğuk sudan geçirilip süzülür.Patlıcanlar alacalı soyulup küp kesilir.Kızgın yağda kızartılıp süzülür.
Soğanlar sarımsakla beraber zeytin yağında sotelenir.Rende ve ya doğranmış domates eklenir.Şeker,tuz,karabiber ve sirke eklenerek 1 su bardağı su ilavesiyle pişirilir.Kızarmış patlıcanlar eklendikten sonra makarna ile karıştırılarak ince kıyılmış fesleğen yapraklarıyla servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder