Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Tulen Çorbası


Malzemeler
2 adet tavuk budu
2 su bardağı süt
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz



Yapılışı
Tavuk butları 7-8 bardak suda haşlanır.Tavuklar haşlama suyundan alınıp küçük parçalara ayrılır.Bir kasede süt ve un iyice karıştırılır.Kaynayan tavuk suyuna ilave edilir.Tuz eklenir.Tavuklar ve ezilmiş sarımsaklar eklenir.İnce doğranmış kuru soğan tereyağında sotelenir.Pul biber ve karabiber ilave edilir.Çorbanın içerisine eklendikten sonra bir iki taşım kaynatılır.sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder