Malzemeler
3-4 adet patlıcan
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Tuz
Süslemek için
3-4 dal maydanoz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur.Ufak küp şeklinde doğranır.Acısından arındırmak için tuzlu suda bekletilir.Sonrasında beklettiğimiz patlıcanları kağıt havlu yardımıyla kurutularak bol kızgın yağda kızartılır.Yine kağıt havlu yardımıyla kızaran patlıcanların fazla yağları süzdürülür.
Ayrı bir kapta yoğurt ve süzme yoğurt,ezilmiş sarımsak,limon suyu,tuz karıştırılır.Kızaran patlıcanlar bu sosla karıştırılır.Maydanozla süslenerek servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder