Sayfalar

14 Şubat 2016 Pazar

Patlıcan Tarator


Malzemeler
3-4 adet patlıcan
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Tuz

Süslemek için
3-4 dal maydanoz

Kızartmak için
Sıvı yağ

Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur.Ufak küp şeklinde doğranır.Acısından arındırmak için tuzlu suda bekletilir.Sonrasında beklettiğimiz patlıcanları kağıt havlu yardımıyla kurutularak bol kızgın yağda kızartılır.Yine kağıt havlu yardımıyla kızaran patlıcanların fazla yağları süzdürülür.
Ayrı bir kapta yoğurt ve süzme yoğurt,ezilmiş sarımsak,limon suyu,tuz karıştırılır.Kızaran patlıcanlar bu sosla karıştırılır.Maydanozla süslenerek servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder